Информационный сервис «Полезная ссылка»
скачати реферат, курсовая бесплатно, темы курсовых работ, скачать рефераты, реферати, курсовая скачать бесплатно,
Главная страница  | Каталог  | Про сайт  | Поиск информации  | Заказ информации  | TOP-100  | Каталог «dir.com.ua»  | Контакты  | Реклама на сайте |
Реклама:
  • скачать рефераты
  • рефераты бесплатно
  • курсовые работы скачать
  • диплом
  • диплом скачати
  • дипломи
Все ссылки на статьи, книги, рефераты...
1 Моделювання процесів бюджетного планування в управлінні регіональною економікою
         Розроблено концепцію моделювання процесів бюджетного планування в управлінні регіональною економікою, яка базується на принципах системного аналізу, методах управління складними соціально-економічними системами та механізмі синтезу моделей бюджетного планування, що дозволяє обгрунтувати стратегію ефективного управління регіональною економікою з метою підвищення добробуту населення. У межах запропонованої концепції розроблено комплекс взаємозв'язаних економіко-математичних моделей бюджетного планування та методів управління економікою регіону, зокрема метод оцінювання податкового потенціалу регіону для визначення потенційних податкових надходжень до місцевого бюджету, модель міжбюджетних відносин для встановлення обгрунтованого обсягу трансфертних платежів бюджетів різних рівнів, моделі планування доходної та видаткової частин місцевих бюджетів для формування збалансованого бюджету. Розроблено інформаційно-аналітичну систему підтримки прийняття рішень у задачах бюджетного планування, яка забезпечує вибір ефективного бюджетного інструментарію підвищення ефективності управління регіональною економікою. Розвинуто модель визначення оптимального рівня оподаткування суб'єктів господарювання.
2 Моделювання розвитку малих виробничих підприємств на основі процесів взаємодії
         Розроблено структурно-концептуальну модель розвитку малих виробничих підприємств на базі процесів взаємодії, складові якої розглянуто як основу комплексу економіко-математичних моделей, якими є моделі моніторингу підприємницького потенціалу у процесі його нарощування у віртуальному бізнес-інкубаторі; моделі розвитку проблемної ситуації, що грунтується на підході випереджувального розвитку; модель формування цілей розвитку. З метою забезпечення реалізації поставлених цілей запропоновано імітаційні та рефлексивні моделі, що дозволяють одержати інформацію стосовно поведінки малого підприємництва залежно від варіанта застави, вибрати варіант лізингових взаємовідносин і здійснити процес об'єднання з іншими підприємствами.
3 Моделювання стійкості функціонування підприємства з урахуванням ризику
         Створено математичні методи та моделі оцінювання стійкості функціонування підприємства з урахуванням ризику. Розглянуто концептуальні підходи, методи аналізу та моделювання економічної стійкості. Розроблено концепцію й інструментарій аналізу стійкості функціонування підприємства. Визначено економічний зміст поняття "стійкість". Обгрунтовано можливість використання інтегрованого показника для оцінювання рівня стійкості. Проаналізовано концептуальні підходи щодо кількісного оцінювання даної системної характеристики. Запропоновано економіко-математичну модель визначення рівня стійкості та ризику її втрати. Створено алгоритм оцінювання "глибини довгострокової пам'яті" часового ряду досліджуваної економічної категорії. Доведено доцільність застосування системи, що функціонує в інтерактивному режимі, щодо керування економічною стійкістю, яка дозволяє автоматизувати проведення розрахунків, а також здійснити їх моделювання, що істотно підвищує достовірність одержаних результатів і полегшує процес прийняття управлінських рішень.
4 Моделювання трансмісійного механізму монетарної політики в Україні
         Розроблено теоретико-методичне забезпечення моделювання трансмісійного механізму монетарної політики Національного банку України з метою оптимізації її впливу на розвиток економіки. Проведено змістовий аналіз суті поняття трансмісійного механізму монетарної політики. Визначено основні канали, за якими імпульси від дій центрального банку передаються у реальний сектор економіки. Проаналізовано тенденції української економіки, що визначають основні характеристики процесу монетарної трансмісії для подальшого використання їх під час розробки структурної моделі. Запроваджено систему оцінювання рівноважних і циклічних компонент основних макроекономічних показників якісного дослідження монетарного трансмісійного механізму на основі моделі структурної векторної авторегресії. Емпірично досліджено та кількісно оцінено основні канали монетарної трансмісії - процентної ставки й обмінного курсу. Побудовано структурну модель монетарного трансмісійного механізму в Україні для прогнозування наслідків монетарної політики Національного банку України. Проаналізовано реакцію моделі на тимчасові та перманентні шоки. На підставі проведеного з використанням моделі аналізу політики показано, що для більш ефективного впливу Національного банку України на випуск і ціни необхідно впроваджувати режим більш гнучкого обмінного курсу та більш активної процентної політики, спрямованої на стабілізацію інфляції на цільовому рівні.
5 Моделювання ціноутворення послуг підприємств санаторно-курортної сфери
         Сформовано концепцію оптимальної системи ціноутворення щодо послуг пдприємств санаторно-курортної сфери на підставі повної диференціації цін і послуг, яка грунтується на засадах системного підходу та дозволяє комплексно вирішувати проблему ціноутворення. Побудовано комплекс моделей, складовими якого є: модель оптимального ціноутворення у період максимального попиту на підставі диференціації цін на відповідні послуги, яка дозволяє підвищити ефективність діяльності у конкурентному середовищі; модель оптимальної діяльності даних підприємств у період міжсезоння, яка дозволяє збільшувати прибуток та одержувати позитивний соціальний ефект; модель раціонального управління фінансовими потоками підприємств з сезонним характером результатів їх діяльності, яка дозволяє зменшити негативний вплив сезонності й одержати додатковий прибуток. Розвинуто принципи ціноутворення на базі диференціації послуг з урахуванням впливу конкурентного середовища у галузі, що дають змогу підприємству враховувати особливості ринків і потреби споживачів.
6 Молодіжна сімейна політика в Україні: формування та шляхи реалізації
: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.07 [Електронний ресурс] / Світлана Володимирівна Ничипоренко; НАН України; Інститут демографії та соціальних досліджень. — К., 2008. — 20 с. — укp.
7 Моніторинг ринку праці в системі державного регулювання зайнятості населення
         Вирішено теоретичні, методичні та науково-практичні завдання формування та реалізації системи моніторингу ринку праці. Узагальнено підходи до теорії та практики його державного регулювання. Визначено основні групи макро-, мезо- та мікрочинників використання трудових ресурсів, що мають вплив на формування системи моніторингу даного ринку. Запропоновано комплексний методичний підхід щодо моніторингу стану ринку праці для визначення основних напрямів політики зайнятості. Розроблено алгоритм проведення моніторингу для визначення ситуації на даному рину та модель балансу попиту і пропозиції робочої сили на регіональному ринку праці. Конкретизовано понятійно-категоріальний апарат, опрацьовано методичний підхід щодо формування механізмів державного управління зайнятістю населення на базі принципів визначення оптимального співвідношення елементів ринку. Запропоновано комплексну модель оцінювання балансу попиту та пропозиції робочої сили на регіональному ринку.
8 Моніторинг управління грошовими потоками підприємства
         Розглянуто теоретичні положення та розроблено рекомендації щодо проведення моніторингу управління грошовими потоками підприємства, визначено його сутність, призначення, мету, пріоритетні напрями, функції, принципи та сформовано аналітичний інстументарій. На підставі комплексного підходу розроблено концептуальну модель моніторингу управління грошовими потоками, визначено її складові елементи та механізм реалізації. Створено інформаційну модель, яка визначає джерела, послідовність формуваннян, напрями руху та пріоритетні сфери використання інформації для здійснення моніторингу управління грошовими потоками. Запропоновано інтегральний показник оцінки ефективності управління грошовими потоками, за допомогою якого визначено ступінь досягнення цілей платоспроможності та відтворення капіталу за результатами управління. Обгрунтовано доцільність використання методів прогнозування та регулювання у процесі проведення моніторингу управління грошовими потоками, що забезпечує взаємозв'язок руху грошових потоків з показниками операційної діяльності, враховує зміни чинників зовнішнього середовища та надає можливість визначити параметри управління грошовими потоками підприємства. Розроблено організаційний механізм моніторингу управління грошовими потоками, який визначає його регламенти та напрями використання результатів з метою забезпечення ефективності управлінського процесу. Встановлено рівень результативності управління грошовими потоками машинобудівних підприємств Луганщини, визначено їх рейтинг та запропоновано заходи щодо його підвищення. Розроблено та впроваджено методичні рекомендації щодо вибору варіантів руху грошових потоків з метою забезпечення максимально можливого рівня результативності управління ними за існуючих умов господарювання.
9 Мотиваційний механізм управління витратами підприємства
         Розкрито сутність економічної категорії "витрати" підприємства як сукупності необхідних ресурсів для виробництва, обігу й кінцевої реалізації продукту, що відтворюються в процесі його реалізації. Розроблено узагальнену класифікацію витрат за цілями управління ними: з визначення собівартості та фінансових результатів діяльності підприємства; проведення аналізу та планування витрат; мотивації робітників; контролю за витратами. З'ясовано, що основними функціями управління витратами є планування, організація, мотивація, контроль, комунікація, прийняття управлінського рішення. Особливу увагу приділено вивченню функції мотивації, яка стимулює результативність діяльності, досягнення цілей і подальший розвиток підприємства. Наведено визначення категорії "мотивація" як комплексу матеріальних і моральних стимулів, спрямованих на підвищення зацікавленості окремого індивідуума та колективу в цілому в кінцевих результатах праці за умов обмеженості ресурсів. Розкрито сутність мотиваційного механізму як системи динамічних економічних і соціальних відносини між адміністрацією та робітниками, який передбачає єднання процесів оптимізації витрат підприємства та підвищення добробуту й морального задоволення робітників на базі використання відповідних форм, методів, інструментів і важелів. На підставі модифікації логістичної функції побудовано прогностичні моделі залежності прибутку підприємства від підвищення витрат на оплату праці з урахуванням мотиваційного механізму. Запропоновано методику формування мотиваційного механізму на торговельних підприємствах як інструменту інтеграції економічних інтересів підприємства та робітників у межах стандартів якості ISO 9004.
10 Нагромадження капіталу в суспільному відтворенні трансформаційних економік
         Здійснено комплексне дослідження відносин нагромадження капіталу за умов ринкової трансформації постсоціалістичних країн, виявлено його основні проблеми та тенденції, виділено напрями активізації та зміни векторів нагромадження капіталу. Розроблено пропозиції щодо його стимулювання. Проаналізовано становлення та розвиток економічних теорій щодо нагромадження капіталу. Запропоновано трактування категорії "нагромадження капіталу" як процесу забезпечення кількісних і якісних змін у структурі капіталу - зростання обсягів капітальних активів, активізації зрушень у відтворенні людського, інтелектуального, соціального та культурного капіталу, що дозволяє розвинути теоретичні підходи до виявлення сучасних тенденцій нагромадження капіталу. Обгрунтовано, що приватизація та первісне нагромадження капіталу сприяли становленню приватних інвесторів, які через відсутність інтересів і наявність механізму гальмування економічних процесів не розширюють ресурсну базу підприємницької діяльності. Виявлено проблеми, протиріччя та тенденції нагромадження капіталу в країнах Центральної та Східної Європи та СНД. Охарактеризовано економічну поведінку основних суб'єктів даного феномену. З'ясовано значення фінансового й інституційного забезпечення та здіснення ефективного нагромадження капіталу. Виявлено вплив нагромадження основного капіталу на оптимізацію структури суспільного виробництва, темпи зростання ВВП. Розроблено модель зростання ВВП на основі оптимізації структури валового нагромадження цього капіталу в економіці України за інституційними секторами. Запропоновано здійснювати нагромадження капіталу з застосуванням сучасних форм цього процесу, що має забезпечити становлення постіндустріального розвитку країн.
11 Напрями удосконалення державного регулювання соціальної орієнтації економіки
         Удосконалено концептуальні, правові та науково-методичні засади соціальної орієнтації економіки. Обгрунтовано механізм державного управління її забезпеченням. Наведено пропозиції щодо вдосконалення та розвитку концептуальних засад соціальної орієнтації економіки як складової національної безпеки, поліпшення якості законодавчого та нормативно-правового забезпечення соціальної та економічної політики, державного регулювання соціально-економічних процесів, забезпечення співвідношення соціальних інтересів і економічних пріоритетів і напрямів їх взаємодії. Здійснено оцінювання взаємозалежності показників ВВП і витрат бюджету на соціальні заходи, що визначає рівень соціалізації бюджету та соціальної орієнтації економіки.
12 Напрямки структурної перебудови розвитку лісоресурсного комплексу України
         Розроблено основні напрямки структурної перебудови розвитку лісоресурсного комплексу України як передумови переходу галузі до екологічно збалансованих форм господарювання. Узагальнено науково-методологічні засади еколого-економічного оцінювання лісових ресурсів. Визначено їх місце у соціально-економічній сфері, а також роль у стабілізації природно-економічних систем. Наведено оцінку еколого-економічних втрат лісоресурсного потенціалу від природних чинників і антропогенного навантаження. Висвітлено рентні лісоресурсні відносини за умов модернізації економіки. Розкрито суть рентної лісоресурної політики. Показано місце ренти у системі кадастрової оцінки різних компонентів лісу. Сформульовано визначення поняття рентного доходу від експлуатації лісових ресурсів. Проведено аналітичне оцінювання тенденцій розвитку лісоресурсного комплексу за умов реформувння економіки. Наведено пропозиції щодо вдосконалення науково-методологічних засад оподаткування у сфері лісоресурного комплексу з метою значного збільшення фінансових надходжень за рахунок плати та платежів за лісокористування, а також поліпшення еколого-економічного регулювання лісового комплексу, яке базується на лісогосподарському виробництві, лісоексплуатації, первинній і глибокій переробці деревини.
13 Науково-методичне обгрунтування маркетингової доступності протигрибкових лікарських препаратів
         Обгрунтовано теоретичні засади, методичні підходи та практичні рекомендації, спрямовані на підвищення маркетингової доступності протигрибкових лікарських препаратів. Описано існуючу структуру доступності лікарських препаратів, яку доповнено складовими маркетингової та технологічної доступності. Узагальнено чинники та встановлено рівень їх впливу на доступність протигрибкових лікарських препаратів. Запропоновано розподіл забезпечення доступності ліків на основні рівні управління: державний, рівень регіону та рівень фармацевтичної організації. Проведено сегментацію населення регіонів України за демографічними показниками, захворюваністю та рівнем платоспроможності населення. Розроблено й опрацьовано алгоритм проведення сегментації ринку з використанням методу типологічних угруповань. Розроблено методику розрахунку рівня попиту для аптечних закладів за показником кількості звернень за протигрибковими лікарськими препаратами. Зроблено прогноз обсягів продажу лікарських препаратів у регіонах України на основі штучної нейтронної мережі й обгрунтовано доцільність її використання.
14 Науково-методичні засади формування механізмів державного управління проектно-програмним розвитком регіонів України
         Розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації щодо розвитку механізмів державного управління проектно-програмним розвитком регіонів України. Відзначено, що технології розробки проектів і програм розвитку регіонів постійно удосконалювався і за сучасності передбачають використання проектованого бачення ситуації в регіоні для управління результатами перетворень. Установлено, що у процесі розробки моделей регіону необхідно компонувати його мережеву організацію та доповнювати її мережевою командою інноваційних менеджерів. Сформульовано вимоги до розробки регіональних програм. На підставі результатів досліджень доведено, що для підготовки мережі команд інноваційних менеджерів, які використовують технологію регіонального програмування, необхідно створювати нову освітню систему, яка базується на міжвузівському комплексному дипломному проектуванні. Обгрунтовано принципи формування механізмів державного управління розробкою проектів узгодженого розвитку територій і проектним програмним розвитком регіонів.
15 Науково-методологічні основи розвитку підприємництва в легкій промисловості на засадах маркетингу
         Створено нову цілісну концепцію розвитку підприємництва в легкій промисловості на підставі впровадження маркетингового управління та комплесу заходів щодо сприяння його становленню. Розроблено теоретико-методологічні засади розвитку підприємництва на ринку товарів широкого вжитку. Запропоновано концептуальну модель маркетингового управління як засобу активізації підприємницької діяльності. На підставі аналізу тенденцій розвитку ринку виявлено фактори, що визначають специфіку маркетингового управління в легкій промисловості. Узагальнено методологічні засади стратегічного маркетингового планування, зокрема, за умов ризику та невизначеності. Систематизовано й адаптовано для використання у легкій промисловості методичний інструментарій реалізації маркетингових стратегій. Розроблено комплекс заходів щодо сприяння становленню маркетингового управління на підприємствах легкої промисловості, що охоплює заходи на рівні держави, суб'єктів ринкового мікросередовища та власне підприємства.
16 Науково-технічні засади вдосконалення нормативного забезпечення якості послуг закладів ресторанного господарства
         Досліджено положення нормативних документів у галузі ресторанного господарства та внесено зміни та доповнення до загальних вимог до послуг і структурно-фукціональних параметрів закладів ресторанного господарства. Розроблено модель формування вимог споживачів до послуг, яка дає змогу встановити етапи формування вимог, містить методи та способи їх визначення, а також дозволяє з'ясувати фактори впливу. Поетапне та неперервне визначення потреб і очікувань споживачів на основі моделі забезпечує підвищення здатності даного закладу задовольняти вимоги у послідовний, систематичний та чутливий до реагування спосіб, сприяючи задоволеності споживачів. Розроблено експертно-соціологічний метод і критерії оцінювання якості послуг, які дозволяють одержати адекватні результати оцінювання якості наданих послуг ресторанного господарства та визначити зауваження та пропозиції щодо їх поліпшення. Наведений метод апробовано під час дослідження якості наданих послуг групи ресторанів у Львові. Запропоновано модель удосконалення системи обслуговування у повносервісних закладах ресторанного господарства для забезпечення сервісу високого рівня. Розроблено структуру внутрішньої системи контролю забезпечення якості послуг даних закладів, яка дозволяє установити етапи та методи оперативного контролю та запобігти невідповідностям і усунути їх причини.
17 Небанківські фінансові інститути на ринку фінансових послуг України
         Комплексно досліджено діяльність небанківських фінансових інститутів й обгрунтовано їх вплив на розвиток ринку фінансових послуг України. Наведено класифікацію та запропоновано шляхи вдосконалення їх діяльності, що має позитивно вплинути на розвиток системи фінансового посередництва в цілому. Розкрито економічну суть небанківських фінансових інститутів, їх місце на ринку фінансових послуг та доведено, що вони є важливою складовою у системі фінансового посередництва, однією з її елементів. Вивчено сучасний стан і основні етапи становлення небанківських фінансових інститутів в Україні. Визначено конкурентні переваги функціонування небанківських фінансових інститутів і проведено порівняльний аналіз їх діяльності з діяльністю банків. Обгрунтовано методичні підходи до визначення соціально-економічної ефективності функціонування небанківських фінансових посередників на різних рівнях економічної діяльності. Запропоновано шляхи вдосконалення економіко-правового та інституційного середовища функціонування даних посередників, а також системи моніторингу та нагляду за діяльністю небанківських фінансових посередників.
18 Нелінійні адаптивні методи короткострокового прогнозування в управлінні торговою позицією інвестора
         Досліджено проблеми пошуку нових підходів до прогнозування динаміки розвитку сучасних фінансових ринків і моделювання процесів управління торговою позицією інвестора. Визначено особливості сучасних фінансових ринків та вивчено методологічні проблеми прогнозування динаміки їх розвитку. Розроблено концепцію системи управління торговою позицією інвестора. Розроблено та досліджено новий нелінійний адаптивний метод прогнозування, а також економіко-математичну модель для прогнозування динаміки фінансового ринку, яка базується на розпізнаванні "образів" законів формування цін на фінансові інструменти та використанні експертних систем. Досліджено області застосування систем управління різного типу за ступенем волатильності та довжиною інвестиційного горизонту. Розроблено систему управління торговою позицією та технологію її використання за умов українського підприємства, комплексно проаналізовано ефективність впровадження системи.
19 Обгрунтування методів і моделей ідентифікації та контролю конфігурації проектів систем централізованої заготівлі молока
         З метою підвищення ефективності проектів систем централізованої заготівлі молока розроблено методи та моделі ідентифікації та контролю їх конфігурації на підставі узгодження фізичних показників об'єктів конфігурації з характеристиками проектного середовища, що змінюються на кожному етапі життєвого циклу проектів. Виділено три основні групи задач ідентифікації та контролю конфігурації проектів систем централізованої заготівлі молока, для розв'язання яких запропоновано три головні методи та дві імітаційні моделі відповідних віртуальних систем за умови заданої їх конфігурації. Створено алгоритм ідентифікації та контролю конфігурації проекту системи централізованої заготівлі молока. Із використанням методології побудови концептуальної моделі системи розроблено метод вибору об'єктів конфігурації проектів систем централізованої заготівлі молока. Визначено фізичні та функціональні показники об'єктів конфігурації. Розроблено алгоритм і комп'ютерну програму імітаційного моделювання віртуальної системи централізованої заготівлі молока для визначення системних функцінальних показників об'єктів конфігурації. Основні результати наукового дослідження впроваджено у практику.
20 Обгрунтування напрямків інвестування на промисловому підприємстві
         Узагальнено та систематизовано наукові підходи до економічної суті категорії інвестицій. Досліджено сучасні умови реалізації інвестиційної діяльності в Україні. Проаналізовано ринкові підходи та методи оцінювання ефективності інвестицій. Досліджено техніко-технологічне забезпечення тракторами аграрного виробництва України. Виявлено, що основна причина незадовільного фінансового стану підприємств сільськогосподарського машинобудування - диспропорція між збереженими великими виробничими потужностями та низьким рівнем платоспроможного попиту споживачів, недостатня якість техніки, що виробляється. Запропоновано модель визначення напрямків фінансування розвитку даних підприємств. Розроблено методичний підхід щодо кластеризації показників якості на підставі поділу всіх техніко-експлуатаційних і економіко-маркетингових показників якості на групи (кластери) та визначення типопредставника, що має найбільш суттєвий вплив на вибір напрямку інвестування.
21 Обгрунтування управлінських рішень в умовах неповної визначеності в системі менеджменту підприємства
         Досліджено діяльність промислових підприємств і розроблено теоретико-методологічні засади процесу обгрунтування прийняття управлінських рішень за умов невизначеності середовища господарювання. Проаналізовано вплив чинників невизначеності на діяльність суб'єктів господарювання. Обгрунтовано шляхи зниження ступеня невизначеності та можливість їх застосування на різних фазах економічного циклу. Розглянуто форми та види невизначеності, досліджено процес прийняття рішень на підприємстві, запропоновано алгоритм здійснення даної операції на підставі визначення якості критеріїв прийняття рішень. Розроблено показники оцінки якості критеріїв з урахуванням фази економічного циклу та пріоритетів розвитку підприємства. Визначено показники оцінки якості діяльності експерта. Обгрунтовано можливість застосування експертних оцінок під час прийняття управлінських рішень. Шляхом математичного моделювання побудовано виробничу функцію та платіжні матриці, здійснено вибір альтернатив прийняття рішень з застосуванням запропонованих показників оцінено якість критеріїв й обрано оптимальні з них. Обгрунтовано методичні підходи щодо оптимізації господарської діяльності підприємств за умов невизначеності середовища господарювання з метою забезпечення стабільного розвитку. Здійснено апробацію запропонованих підходів на промислових підприємствах і доведено їх ефективність.
22 Облік і аналіз амортизації основних засобів на підприємствах нафтогазовидобувного комплексу
         Розглянуто теоретичні, методичні та практичні питання обліку та аналізу амортизації основних засобів. Розкрито сутність поняття економічної амортизації за умов ринкових відносин. Досліджено взаємозв'язок між економічними категоріями "знос", "зношування", "амортизація". Визначено основні функції амортизації. Запропоновано удосконалені методики оцінки вартості придбання основних засобів, що вже були у використанні та обліку витрат на поліпшення основних засобів, впровадження яких сприяє подовженню терміну корисного використання активу без збільшення його якісних або кількісних характеристик. Встановлено порядок розкриття у податковій звітності інформації про амортизацію основних засобів. Обгрунтовано методику нарахування амортизації нафтових свердловин з застосуванням методу рекурентних норм. Розроблено форму первинних документів з обліку основних засобів та їх амортизації для підприємств нафтогазовидобувного комплексу.
23 Облік і аналіз витрат нафтогазовидобувних підприємств: теорія та методика
         Досліджено суть витрат і собівартості продукції як основних факторів формування фінансових результатів діяльності підприємств. Удосконалено класифікацію витрат для цілей обліку й управління на нафтогазовидобувних підприємствах. Розроблено й аргументовано рекомендації щодо вдосконалення обліку витрат на видобуток нафти та газу. Запропоновано принципово нову методику формування собівартості продукції даних підприємств з використанням оціночних коефіцієнтів, з використанням яких здійснюється оцінювання нафти з урахуванням її якісних характеристик. Розроблено інтегральну модель аналізу собівартості продукції на нафтогазовидобувних підприємствах, яка дає змогу оцінювати ефективність використання ресурсів, виявляти резерви зниження витрат на виробництво.
24 Облік і аналіз витрат структурних підрозділів підприємств агропромислового виробництва
         Проаналізовано основні етапи розвитку й актуальні проблеми формування ефективної системи обліку й аналізу витрат структурних підрозділів підприємств агропромислового виробництва Тернопільщини, Львівщини, Івано-Франківщини та Хмельниччини. Запропоновано визначення поняття витрат, з урахуванням особливостей діяльності підприємств агропромислового виробництва розроблено їх класифікацію на базі виокремлення наукової та виробничої діяльності. На підставі вивчення сучасної системи обліку й аналізу витрат визначено їх стан, обгрунтовано необхідність її покращання, визначено актуальні проблеми її функціонування. Удосконалено методику обліку й аналізу витрат, що дозволяє сформулювати цілісну інформаційну картину про їх стан і забезпечує ефективність управлінських рішень на різних рівнях менеджменту.
25 Облік і аналіз зобов'язань будівельних підприємств: методика та організація
         Розкрито економічну сутність зобов'язань і визначено межі застосування даного терміна в обліку та праві. Встановлено критерії визнання зобов'язань, на підставі яких обгрунтовано принципово новий підхід до структури джерел утворення активів будівельних підприємств. Розкрито організаційно-технологічні особливості будівельної галузі, які впливають на організацію та методику обліку й аналізу зобов'язань. Визначено недоліки діючої системи обліку пасивів, для усунення яких обгрунтовано шляхи удосконалення аналітичного та синтетичного обліку зобов'язань і відображення їх у звітності. Розроблено методику аналізу зобов'язань, в якій на підставі урахування підвищення ролі цільового фінансування для будівельних підприємств запропоновано використовувати формули для визначення прибутку від додаткового вкладення та цільового фінансування, максимального рівня останнього, що дасть змогу підвищити рентабельність підприємства. Досліджено вплив такого фінансування на рентабельність основної діяльності будівельного підприємства. Удосконалено методику платоспроможності будівельних підприємств з урахуванням специфіки їх діяльності.
26 Облік і аналіз операцій з давальницькою сировиною
: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.09 [Електронний ресурс] / Олександра Романівна Кіляр; Державний вищий навчальний заклад "Київський національний економічний ун-т ім. Вадима Гетьмана". — К., 2008. — 18 с. — укp.
27 Облік і аналіз фінансових результатів аграрних підприємств
         Досліджено систему обліку й аналізу фінансових результатів діяльності аграрних підприємств з урахуванням особливостей сільськогосподарського виробництва на базі бухгалтерського й управлінського обліку. Розроблено рекомендації стосовно формування наднормативних виробничих витрат та їх аналітичного обліку. Узагальнено й удосконалено методики обліку витрат з нестач і втрат від псування активів і обліку надзвичайних доходів і витрат. Удосконалено реєстри бухгалтерського обліку аграрних підприємств і форми фінансової звітності. Запропоновано й апробовано методику проведення аналізу та конкретизовано систему показників маржинального аналізу фінансових результатів аграрних підприємств.
28 Облік і аналіз формування біологічних активів в інкубаторно-птахівничих підприємствах
         Наведено результати теоретичних досліджень і розроблено практичні рекомендації щодо удосконалення організації обліку витрат на формування біологічних активів в інкубаторно-птахівничих підприємствах та аналізу собівартості продукції інкубації. Запропоновано класифікацію інкубаторних підприємств, досліджено її вплив на організацію їх обліково-аналітичної роботи. Удосконалено методи реєстрації фактів здійснення послуг з інкубації яєць на давальницьких засадах і побудови аналітичного обліку витрат за калькуляційними статтями, запропоновано їх номенклатуру. З урахуванням особливої ролі собівартості в системі управління виробництвом на підприємстві уточнено коефіцієнти перерахунку яєць різних видів птиці на умовні. Досліджено питання періодичності калькулювання собівартості на інкубаторно-птахівничих підприємствах і доведено переваги здійснення оперативних калькуляційних робіт над тими, що проводяться у кінці року. Розроблено спеціалізовану методику аналізу собівартості продукції інкубації. Виокремлено чинники впливу на собівартість продукції інкубації та визначено резерви зниження даного показника.
29 Облік і аудит в управлінні продажами товарів
         Досліджено актуальні проблеми удосконалення обліку й аудиту в управлінні продажами товарів торговельних підприємств. Досліджено операції з продажу товарів на підприємствах роздрібної торгівлі. Проаналізовано теоретичні, методологічні та практичні питання обліку й аудиту операцій з продажу товарів у системі управління. Наведено пропозиції щодо удосконалення обліку й аудиту операцій з продажу товарів. Розкрито сутність облікової категорії "продаж", розроблено документальне забезпечення обліку й аудиту операцій з продажу товарів. Запропоновано методи комплексного дослідження системи управління продажами товарів і забезпечення оперативності й ефективності контролю форм документів. Запропоновано систему збалансованих показників ефективності управління продажами товарів підприємств роздрібної торгівлі та методики прогнозування результатів від продажу із застосуванням активізаційних заходів, що є інформаційним джерелом для прийняття управлінських рішень. Запропоновано використвовувати як інструмент аудиту модель інформаційних потоків даних обліку операцій з продажу товарів. Удосконалено методику аудиту операцій з продажу товарів на базі виділення джерел дослідження інформації та методичних прийомів, які забезпечують комплексне вивчення даних операцій.
30 Облік і аудит запасів та аналіз ефективності їх використання
         Досліджено актуальні теоретичні та практичні аспекти обліку, аудиту й аналізу запасів на підприємствах текстильної галузі промисловості. Проаналізовано вплив технологічних особливостей суконного виробництва на організацію системи фінансового й управлінського обліку й аудиту запасів у галузі. Наведено рекомендації щодо удосконалення процесу одержання достовірної інформації щодо запасів і підвищення рівня ефективності управління ними. Запропоновано класифікацію запасів підприємств текстильної промисловості для цілей фінансового й управлінського обліку, їх аудиту й аналізу. Розроблено рекомендації щодо мінімізації документообороту шляхом впровадження нових і доповнення існуючих форм первинної документації та звітності. Визначено напрями застосування автоматизації обліку й аудиту запасів і розроблено відповідні інформаційні моделі. Обгрунтовано основні напрями аудиту запасів і створено модель організації внутрішнього аудиту з зазначенням етапів і процедур його проведення, удосконалено форми робочої документації аудитора щодо перевірки запасів. Проаналізовано основні показники ефективності використання запасів підприємств текстильної промисловості та запропоновано методику розрахунку додаткових показників для аналізу запасів сировинних ресурсів у суконному виробництві.
31 Облік і аудит капітальних інвестицій (на прикладі житлобудівних підприємств)
         Досліджено методично-організаційні аспекти обліку й аудиту інвестиційної діяльності суб'єктів ринку будівництва житла в Україні. Висвітлено питання процесу інвестування. Уточнено класифікацію інвестицій за десятьма ознаками та розкрито суть поняття "капітальні інвестиції" як реальних об'єтів обліку й аудиту. Наведено пропозиції щодо вдосконалення методик обліку й аудиту капітальних інвестицій відповідно до сучасних вимог і потреб управління. Запропоновано визначення об'єкта інвестиційної діяльності специфічного товару - вимірної одиниці інвестування як об'єкта обліку й аудиту у розробленій схемі фінансування капітального будівництва та передачі житла у разі залучення недержавних коштів суб'єктами такої діяльності. Розроблено методичні рекомендації з бухгалтерського обліку й аудиту зазначених операцій через нові інститути інвестування - фонди фінансування будівництва та здійснено організацію такого обліку у комп'ютерному середовищі.
32 Облік і аудит лізингових операцій
         Удосконалено методики обліку й аудиту лізингових операцій. Розкрито економічну природу лізингу, визначено його роль в інфраструктурі ринку та перспективи розвитку в Україні. Запропоновано класифікацію лізингових операцій. Розроблено реєстри для обліку наданих послуг лізинговими компаніями та форми аналітичних таблиць для узагальнення звітних даних. Наведено рекомендації щодо використання додаткових рахунків для відображення операцій лізингу. Створено систему кодування для обліку майна за оперативного лізингу та програму "1С: Бухгалтерія" для автоматизації обліку лізингових операцій, обгрунтовано нові підходи щодо їх аудиту.
33 Облік і аудит операцій з експорту та імпорту за договорами купівлі-продажу
         Досліджено теоретичні, практичні та методичні аспекти обліку й аудиту операцій з експорту й імпорту за договорами купівлі-продажу. На підставі вивчення результатів порівняльного аналізу тенденцій розвитку міжнародної торгівлі та зовнішньої торгівлі України визначено пріоритетні напрямки розвитку зовнішньоторговельної діяльності держави. Доведено, що умови зовнішньоекономічного торговельного контракту суттєво впливають на механізм регулювання прав та обов'язків сторін і є невід'ємною частиною облікової інформації. Наведено пропозиції щодо удосконалення системи обліку операцій з експорту й імпорту товарів, які знаходяться за митними межами України. Удосконалено методику обліку операцій з імпорту й експорту товарів, за якими не предбачається перетину митних кордонів України. Запропоновано нові організаційні підходи щодо формування в комп'ютерному середовищі інформаційної бази про зовнішньоторговельні операції з урахуванням суттєвих умов договорів. Визначено сутність аудиту операцій з експорту та імпорту за договорами купівлі-продажу. Запропоновано план, програму та робочі документи для проведення аудиту операцій з експорту й імпорту. Розроблено критерії оцінки виконання зобов'язань за зовнішньоторговельними договорами купівлі-продажу товарів для аудиторських послуг з надання впевненості. Обгрунтовано можливість використання запропонованих критеріїв для визначення надійності зарубіжних партнерів.
34 Облік і аудит припинення діяльності юридичної особи
         Проаналізовано концептуальні засади обліку операцій з припинення діяльності підприємств. Розкрито економічну сутність понять "припинення діяльності юридичної особи", "реорганізація", "банкрутство". Досліджено генезис обліку процедур, пов'язаних з припиненням діяльності підприємства. Наведено результати критичного аналізу існуючих дефініцій і запропоновано їх визначення з урахуванням завдань бухгалтерського обліку. Визначено місце ліквідаційної процедури у життєвому циклі підприємства. Обгрунтовано методологію та методику обліку у разі припинення діяльності торговельних підприємств України. Запропоновано аналітичні рахунки до субрахунків з обліку розрахунків з кредиторами. Розглянуто методику обліку на реєстраційному етапі реорганізації. Обгрунтовано концепцію аудиту процедури ліквідації та розроблено методику її перевірки. Основні результати наукового дослідження впроваджено у практику торговельних підприємств Чернівецької та Івано-Франківської областей і навчальний процес Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
35 Облік і аудит розрахунків з оплати праці та аналіз ефективності використання трудових ресурсів
         Обгрунтовано рекомендації щодо вдосконалення методично-організаційних засад і практики обліку й аудиту розрахунків стосовно оплати праці, а також аналізу ефективності використання трудових ресурсів. Висвітлено суть категорії "розрахунки з оплати праці" як об'єкта обліку, аудиту, аналізу. Проаналізовано й уточнено сучасну структуру фонду оплати праці. Розкрито організаційний механізм оплати праці. Визначено вплив державного та договірного регулювання в ньому та значущість вибору форм і систем оплати й стимулювання праці на організацію і та облік розрахунків з її оплати. Висвітлено чинні положення методики й організації обліку розрахунків з оплати праці, витрат на неї та розроблено підходи до їх вдосконалення відповідно до уточнених норм П(С)БО, вимог переходу на МСФЗ, змін трудового та податкового законодавства, практики здійснення виплат працівникам на досліджених підприємствах. Охарактеризовано основні напрями підвищення ефективності надання послуг зовнішнього аудиту та розроблено організаційно-методичні підходи до внутрішнього аудиту розрахунків з оплати праці. Розвинуто технологію комплексного аналізу ефективності використання трудових ресурсів підприємств автотранспорту, яка передбачає здійснення розрахунку системи натуральних, трудових і вдосконалених вартісних показників ефективності.
36 Облік і внутрішній аудит собівартості продукції (на прикладі молокопереробних підприємствах України)
         Обгрунтовано теоретичні та методичні засади калькулювання собівартості молокопродукції. Побудовано систему внутрішнього аудиту. Проведено статистичні дослідження стану молокопереробної галузі України. Виявлено організаційні та технологічні особливості, які впливають на методи обліку витрат і калькулювання собівартості даної продукції. У порівняльному аспекті охарактеризовано методи калькулювання собівартості молокопродукції. З метою зниження собівартості продукції розроблено класифікацію витрат виробництва за певними ознаками для визначення собівартості молокопродукції, її планування та прогнозування, контролю за витратами. Запропоновано галузеву номенклатуру статей калькуляції. Наведено методику обліку витрат за місцями виникнення та центрами відповідальності. Розроблено пропозиції щодо використання договірних трансферних цін. Висвітлено питання зниження собівартості продукції на підприємствах молокопереробної промисловості. Запропоновано метод зменшення транспортно-заготівельних витрат. Розроблено методичні матеріали для організації та проведення внутрішнього аудиту собівартості продукції молокопереробної галузі.
37 Облік і контроль бюджетного фінансування сільського господарства
         Розроблено практичні рекоменації щодо удосконалення обліково-контрольного забезпечення бюджетного фінансування сільського господарства. Сформульовано визначення поняття "бюджетне фінансування сільського господарства" та наведено узагальнену класифікацію бюджетних видатків. Доведено, що бюджетне фінансування є об'єктом обліку в статиці й об'єктом фінансового контролю. Рекомендовано в примітках до річної фінансової звітності висвітлювати методику обліку та порядок оподаткування бюджетних коштів, розроблено модель контролю за їх рухом у сільськогосподарських підприємствах. Запропоновано шляхи уніфікації бухгалтерського обліку та практики оподаткування бюджетних коштів. Побудовано систему внутрішньогосподарського контролю бюджетного фінансування сільського господарства та розроблено напрями удосконалення методики його обліку і внутрішньогосподарського контролю за умов застосування комп'ютерних технологій.
38 Облік і контроль в органах Пенсійного фонду України: теорія та практика
         Комплексно досліджено теоретичні та практичні положення та розроблено рекомендації щодо удосконалення обліку та контролю в органах Пенсійного фонду України. Розкрито сутність понять "пенсійне забезпечення" та "пенсійне страхування". Наведено визначення пенсійного забезпечення як елемента пенсійного страхування. Визначено характерні особливості організаційно-економічної діяльності Пенсійних фондів. Зроблено оцінку нормативно-правового й інформаційного забезпечення організації обліку та контролю у Пенсійному фонді. Обгрунтовано пропозиції щодо внесення зміни до плану рахунків бухгалтерського обліку надходжень і видатків Пенсійного фонду України. Розглянуто організаційні аспекти побудови облікового та контрольного процесів в органах Пенсійного фонду. З метою посилення контролю у сфері нарахування та сплати страхового збору розроблено пропозиції щодо документального забезпечення контрольного процесу.
39 Облік і контроль витрат і доходів підприємств рибного господарства
         Проаналізовано сучасний стан й актуальні проблеми обіку та контролю витрат і прибутків на підприємствах рибного господарства Азово-Чорноморського басейну України. Визначено роль і місце бухгалтерського обліку та контролю витрат і прибутків в інформаційному забезпеченні системи управління підприємством. Запропоновано класифікацію витрат і прибутків з урахуванням специфіки галузі. Удосконалено первинну бухгалтерську документацію, розроблено форми облікових реєстрів і внутрішньої звітності у системі управлінського обліку витрат і прибутків. Створено методику обліку внутрішніх розрахунків між центрами відповідальності з використанням трансфертних цін. Розроблено комплексну організаційно-інформаційну модель внутрішнього контролю витрат і прибутків із використанням бюджетів як норм контролю.
40 Облік і контроль витрат і калькулювання собівартості платних освітніх послуг
         Досліджено актуальні проблеми обліку та контролю витрат і калькулювання платних освітніх послуг, обгрунтовано можливі варіанти їх вирішення. Запропоновано визначення видатків і витрат у бюджетній сфері, розроблено пропозиції щодо удосконалення класифікації витрат. Обгрунтовано теоретичні засади застосування позамовного методу обліку витрат у галузі освіти. Розроблено пропозиції щодо удосконалення обліку та калькулювання платних освітніх послуг. Запропоновано методику аналітичного обліку та розподілу накладних витрат й адекватну їй систему облікових записів з використанням окремого рахунку "Витрати до розподілу". Обгрунтовано доцільність впровадження та запропоновано методику реалізації внутрішнього контролю витрат і калькулювання платних освітніх послуг.
41 Облік і контроль витрат основного виробництва машинобудівного підприємства
         Досліджено актуальні питання вдосконалення обліку та контролю витрат машинобудівного виробництва у контексті управління ним. Висвітлено сучасні концепції управління виробництвом і розроблено для їх забезпечення методи та прийоми обліку витрат виробництва. Сформульовано облікове поняття витрат виробництва й уточнено критерії їх основних груп відповідно до економічних знань. Вивчено методи обліку витрат виробництва для калькулювання собівартості продукції та контролю витрат. Проведено порівняльний аналіз нормативного методу і "стандарт-косту". Обгрунтовано необхідність і можливість обліку ресурсів у незавершеному машинобудівному виробництві. Виявлено особливості управління, які вимагають змінити теоретичні засади контролю витрат виробництва. Запропоновано узагальнювати облік непродуктивних витрат виробництва на спеціальному рахунку. Удосконалено номенклатуру калькуляційних статей і досягнуто єдності щодо планової та фактичної виробничої собівартості продукції машинобудування.
42 Облік і контроль соціальних витрат підприємства
         Розкрито сутність соціальних витрат підприємств різних галузей національної економіки, обгрунтовано концептуальні засади побудови системи їх обліку та контролю за сучасних умов господарювання. Запропоновано визначення поняття соціальних витрат підприємства, доведено необхідність їх поділу за джерелами фінансування, участю у створенні доданої вартості й обов'язковості здійснення. Розроблено загальну модель обліку соціальних витрат у єдиній системі управління ними. Сформульовано нові підходи щодо обліку та контролю соціальних витрат відповідно до їх участі у створенні доданої вартості. Наведено рекомендації щодо введення змін до плану рахунків, облікових реєстрів і системи звітності підприємства. Удосконалено методичні підходи щодо контролю соціальних витрат на базі обгрунтування доцільності та необхідності їх здійснення з урахуванням інтересів держави, власників і працівників у раціональних витратах коштів на соціальні потреби.
43 Облік і контроль торговельних витрат підприємств споживчої кооперації (на прикладі роздрібних торговельних підприємств)
         Досліджено теоретичні й організаційно-методичні аспекти обліку та контролю торговельних витрат підприємств системи споживчої кооперації України. Розкрито суть і зміст цих витрат як об'єктів обліку та контролю, визначено особливості їх формування у підприємствах торгівлі системи споживчої кооперації. Розвинуто методику фінансового обліку торговельних витрат і розроблено форми внутрішньовідомчої звітності, які складають у системі споживчої кооперації. Визначено основні напрями удосконалення управлінського обліку торовельних витрат, зокрема, з застосуванням інформаційних систем і комп'ютерних технологій. Наведено рекомендації з метою вдосконалення методики й організації внутрішньовідомчого та внутрішньогосподарського контролю. Розкрито зміст суб'єктів такого контролю та підконтрольних суб'єктів і об'єктів. Розглянуто питання стосовно їх залучення до складу бюджетів торговельних витрат.
44 Облік процесів матеріального забезпечення в системі управління хлібопекарними підприємствами
         Досліджено галузеві особливості хлібопекарних підприємств харчової промисловості України з метою формування предметноорієнтованої організаційної структури служби матеріального забезпечення, що інтегрує оперативно-виробничі й інформаційно-управлінські функції, а також для розробки облікової інформаційної моделі власних витрат на матеріальне забезпечення. Розроблено класифікацію процесів і витрат цієї сфери. Запропоновано номенклатуру статей витрат на матеріальне забезпечення виробництва підприємств хлібопечення. Визначено місце та значущість обліку в управлінні. Досліджено організаційні та методичні проблеми, а також можливості їх подолання за рахунок поглиблення взаємозв'язку функції обліку з іншими функціями управління. Здійснено постановку завдань і делегування обов'язків окремим секторам служби матеріального забезпечення, в якій інтегровано оперативно-господарські й інформаційно-управлінські функції. Інформацію про сукупні витрати сфери матеріального забезпечення рекомендовано узагальнювати на окремому рахунку "Витрати на матеріальне забезпечення виробництва" та списувати їх за допомогою розрахунку середнього відсотка відповідно до обраної моделі калькулювання фактичної собівартості продукції.
45 Облік та аналіз операційної діяльності підприємств міського електротранспорту
: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.09 [Електронний ресурс] / Ірина Іванівна Никифорак; Тернопільський національний економічний ун-т. — Т., 2008. — 20 с. — укp.
46 Облік та контроль доходів і витрат діяльності підприємств санаторно-курортного комплексу
         Досліджено актуальні проблеми удосконалення обліку та контролю прибутків і витрат підприємств санаторно-курортного комплексу. Розкрито економічну сутність прибутків і витрат, проаналізовано основні підходи щодо їх визначення та обліку. Обгрунтовано можливості використання позитивного досвіду для вирішення сучасних проблем бухгалтерського обліку та контролю прибутків і витрат. Виявлено вплив організаційно-технологічних особливостей підприємств санаторно-курортного комплексу на організацію та методику обліку прибутків, витрат і калькулювання собівартості санаторно-курортних послуг. Розроблено методику обліку прибутків і витрат діяльності підприємств санаторно-курортного комплексу, що дозволяє надавати управлінському персоналу оперативну інформацію щодо одержаних прибутків і зроблених витрат з метою подальшого планування та прогнозування діяльності санаторію.
47 Облік та контроль операцій з векселями в системі управління фінансовими ресурсами комерційних банків
         Досліджено теоретичні та методологічні аспекти вдосконалення бухгалтерського обліку контролю операцій банків з векселями відповідно до вимог реформування бухгалтерського обліку. Висвітлено місце та роль вексельних операцій у системі управління фінансовими ресурсами комерційних банків. Удосконалено класифікацію векселів відповідно до інформаційних потреб оцінки, обліку та контролю. Визначено критерії та напрями моделювання обліку, аналізу та контролю вексельних операцій за умов застосування електронної системи обробки економічної інформації. Удосконалено методику амортизації дисконту (стосовно премій) за вексельними операціями. Обгрунтовано порядок визначення справедливої вартості векселів. Розроблено комплексну методику внутрішнього контролю таких операцій за умов автоматизації контрольних процедур. Запропоновано методику попереднього оцінювання платоспроможності зобов'язаних за векселем осіб та визначення ризикованості вексельних операцій.
48 Облік фінансових результатів у сільськогосподарських підприємствах
         Досліджено теоретичні та методологічні засади формування та визначення сутності фінансових результатів. Охарактеризовано сучасний стан системи обліку фінансових результатів у великих і малих сільськогосподарських підприємствах. Розроблено концептуальні підходи до використання національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку (П(С)БО), зокрема П(С)БО 30 "Біологічні активи". Удосконалено класифікацію доходів підприємств і формування аналітичної інформації з обліку надзвичайних витрат. Обгрунтовано пропозиції щодо розширення складу фінансової звітності й автоматизації процесу формування даних для складання форми 2 "Звіт про фінансові результати" за допомогою ПК, для якого розроблено спеціальний алгоритм розрахунків. Удосконалено форми реєстрів обліку доходів, витрат і фінансових результатів.
49 Облікове забезпечення амортизаційної політики підприємств АПК
         Обгрунтовано теоретико-практичні положення щодо удосконалення амортизаційної політики та порядку бухгалтерського відображення амортизаційних відрахувань на підприємствах АПК. Розкрито економічну сутність амортизаційної політики з урахуванням особливостей розвитку вітчизняної та світової економіки. Визначено мету, завдання, обов'язки та права держави й суб'єктів господарювання у проведенні амортизаційної політики (на відміну від чинних норм і правил, акцентовано увагу на необхідності впровадження більш жорсткого механізму її державного регулювання). З метою забезпечення прозорості бухгалтерської звітності обгрунтовано принцип складання ф. N 5 "Примітки до фінасової звітності" з орієнтацією на розподіл об'єктів необоротних активів, що підлягають або не підлягають амортизації. Удосконалено понятійний апарат теми дослідження, зокрема, до наукового обігу введено поняття "майно, що амортизується". В історичній ретроспективі проаналізовано порядок обліку амортизаційних відрахувань і запропоновано шляхи його спрощення за сучасних умов. Виявлено недоцільність застосування окремих методів розрахунку амортизаційних відрахувань, зокрема, зменшення та прискореного зменшення залишкової вартості як таких, що не забезпечують точного відображення інформації в бухгалтерському обліку. Доведено, що за сучасних умов господарювання наявність амортизаційного фонду з реальним грошовим покриттям є об'єктивною необхідністю, а його облік доцільно здійснювати виключно на активному балансовому рахунку. Розроблено пропозиції щодо удосконалення існуючих бухгалтерських комп'ютерних програмних комплексів з практичним працюючим прикладом модулю, який реалізовано у середовищі Microsoft Access.
50 Обліково-аналітичне забезпечення діяльності банку на картковому ринку
         Удосконалено теоретичні та методичні засади обліку й аналізу банківських операцій з платіжними картками. Досліджено особливості та концептуальні засади функціонування системи безготівкових розрахунків на базі застосування платіжних карток. Уточнено понятійний апарат, що використовується у карткових платіжних системах. Здійснено сутнісну інтерпретацію діяльності банку на картковому ринку як найважливішого інституційного елемента платіжної системи, яка полягає у здійсненні операцій емісії, еквайрингу, клірингу, процесингу та надання послуг з набуття і підтримки членства у міжнародних платіжних системах (МПС). Досліджено актуальні проблеми організації бухгалтерського обліку та контролю за операціями з платіжними картками. Обгрунтовано необхідність удосконалення обліково-операційних процедур. Розроблено пропозиції щодо удосконалення чинного плану рахунків, методики аналітичного обліку та фінансової звітності. Запропоновано варіант оптимізації процесу розрахунків між учасниками МПС. Розроблено методику аналізу ефективності банкоматного еквайрингу на підставі показників його продуктивності, прибутковості та якості (працездатності).

Ссылки 17101 - 17150 из 43354
<<< Предыдущие || Следующие >>>

Все документы: ссылки, рефераты, авторефераты диссертаций, аналитические статьи, статистические данные
| 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-250 | 251-300 | 301-350 | 351-400 | 401-450 | 451-500 | 501-550 | 551-600 | 601-650 | 651-700 | 701-750 | 751-800 | 801-850 | 851-900 | 901-950 | 951-1000 | 1001-1050 | 1051-1100 | 1101-1150 | 1151-1200 | 1201-1250 | 1251-1300 | 1301-1350 | 1351-1400 | 1401-1450 | 1451-1500 | 1501-1550 | 1551-1600 | 1601-1650 | 1651-1700 | 1701-1750 | 1751-1800 | 1801-1850 | 1851-1900 | 1901-1950 | 1951-2000 | 2001-2050 | 2051-2100 | 2101-2150 | 2151-2200 | 2201-2250 | 2251-2300 | 2301-2350 | 2351-2400 | 2401-2450 | 2451-2500 | 2501-2550 | 2551-2600 | 2601-2650 | 2651-2700 | 2701-2750 | 2751-2800 | 2801-2850 | 2851-2900 | 2901-2950 | 2951-3000 | 3001-3050 | 3051-3100 | 3101-3150 | 3151-3200 | 3201-3250 | 3251-3300 | 3301-3350 | 3351-3400 | 3401-3450 | 3451-3500 | 3501-3550 | 3551-3600 | 3601-3650 | 3651-3700 | 3701-3750 | 3751-3800 | 3801-3850 | 3851-3900 | 3901-3950 | 3951-4000 | 4001-4050 | 4051-4100 | 4101-4150 | 4151-4200 | 4201-4250 | 4251-4300 | 4301-4350 | 4351-4400 | 4401-4450 | 4451-4500 | 4501-4550 | 4551-4600 | 4601-4650 | 4651-4700 | 4701-4750 | 4751-4800 | 4801-4850 | 4851-4900 | 4901-4950 | 4951-5000 | 5001-5050 | 5051-5100 | 5101-5150 | 5151-5200 | 5201-5250 | 5251-5300 | 5301-5350 | 5351-5400 | 5401-5450 | 5451-5500 | 5501-5550 | 5551-5600 | 5601-5650 | 5651-5700 | 5701-5750 | 5751-5800 | 5801-5850 | 5851-5900 | 5901-5950 | 5951-6000 | 6001-6050 | 6051-6100 | 6101-6150 | 6151-6200 | 6201-6250 | 6251-6300 | 6301-6350 | 6351-6400 | 6401-6450 | 6451-6500 | 6501-6550 | 6551-6600 | 6601-6650 | 6651-6700 | 6701-6750 | 6751-6800 | 6801-6850 | 6851-6900 | 6901-6950 | 6951-7000 | 7001-7050 | 7051-7100 | 7101-7150 | 7151-7200 | 7201-7250 | 7251-7300 | 7301-7350 | 7351-7400 | 7401-7450 | 7451-7500 | 7501-7550 | 7551-7600 | 7601-7650 | 7651-7700 | 7701-7750 | 7751-7800 | 7801-7850 | 7851-7900 | 7901-7950 | 7951-8000 | 8001-8050 | 8051-8100 | 8101-8150 | 8151-8200 | 8201-8250 | 8251-8300 | 8301-8350 | 8351-8400 | 8401-8450 | 8451-8500 | 8501-8550 | 8551-8600 | 8601-8650 | 8651-8700 | 8701-8750 | 8751-8800 | 8801-8850 | 8851-8900 | 8901-8950 | 8951-9000 | 9001-9050 | 9051-9100 | 9101-9150 | 9151-9200 | 9201-9250 | 9251-9300 | 9301-9350 | 9351-9400 | 9401-9450 | 9451-9500 | 9501-9550 | 9551-9600 | 9601-9650 | 9651-9700 | 9701-9750 | 9751-9800 | 9801-9850 | 9851-9900 | 9901-9950 | 9951-10000 | 10001-10050 | 10051-10100 | 10101-10150 | 10151-10200 | 10201-10250 | 10251-10300 | 10301-10350 | 10351-10400 | 10401-10450 | 10451-10500 | 10501-10550 | 10551-10600 | 10601-10650 | 10651-10700 | 10701-10750 | 10751-10800 | 10801-10850 | 10851-10900 | 10901-10950 | 10951-11000 | 11001-11050 | 11051-11100 | 11101-11150 | 11151-11200 | 11201-11250 | 11251-11300 | 11301-11350 | 11351-11400 | 11401-11450 | 11451-11500 | 11501-11550 | 11551-11600 | 11601-11650 | 11651-11700 | 11701-11750 | 11751-11800 | 11801-11850 | 11851-11900 | 11901-11950 | 11951-12000 | 12001-12050 | 12051-12100 | 12101-12150 | 12151-12200 | 12201-12250 | 12251-12300 | 12301-12350 | 12351-12400 | 12401-12450 | 12451-12500 | 12501-12550 | 12551-12600 | 12601-12650 | 12651-12700 | 12701-12750 | 12751-12800 | 12801-12850 | 12851-12900 | 12901-12950 | 12951-13000 | 13001-13050 | 13051-13100 | 13101-13150 | 13151-13200 | 13201-13250 | 13251-13300 | 13301-13350 | 13351-13400 | 13401-13450 | 13451-13500 | 13501-13550 | 13551-13600 | 13601-13650 | 13651-13700 | 13701-13750 | 13751-13800 | 13801-13850 | 13851-13900 | 13901-13950 | 13951-14000 | 14001-14050 | 14051-14100 | 14101-14150 | 14151-14200 | 14201-14250 | 14251-14300 | 14301-14350 | 14351-14400 | 14401-14450 | 14451-14500 | 14501-14550 | 14551-14600 | 14601-14650 | 14651-14700 | 14701-14750 | 14751-14800 | 14801-14850 | 14851-14900 | 14901-14950 | 14951-15000 | 15001-15050 | 15051-15100 | 15101-15150 | 15151-15200 | 15201-15250 | 15251-15300 | 15301-15350 | 15351-15400 | 15401-15450 | 15451-15500 | 15501-15550 | 15551-15600 | 15601-15650 | 15651-15700 | 15701-15750 | 15751-15800 | 15801-15850 | 15851-15900 | 15901-15950 | 15951-16000 | 16001-16050 | 16051-16100 | 16101-16150 | 16151-16200 | 16201-16250 | 16251-16300 | 16301-16350 | 16351-16400 | 16401-16450 | 16451-16500 | 16501-16550 | 16551-16600 | 16601-16650 | 16651-16700 | 16701-16750 | 16751-16800 | 16801-16850 | 16851-16900 | 16901-16950 | 16951-17000 | 17001-17050 | 17051-17100 | 17101-17150 | 17151-17200 | 17201-17250 | 17251-17300 | 17301-17350 | 17351-17400 | 17401-17450 | 17451-17500 | 17501-17550 | 17551-17600 | 17601-17650 | 17651-17700 | 17701-17750 | 17751-17800 | 17801-17850 | 17851-17900 | 17901-17950 | 17951-18000 | 18001-18050 | 18051-18100 | 18101-18150 | 18151-18200 | 18201-18250 | 18251-18300 | 18301-18350 | 18351-18400 | 18401-18450 | 18451-18500 | 18501-18550 | 18551-18600 | 18601-18650 | 18651-18700 | 18701-18750 | 18751-18800 | 18801-18850 | 18851-18900 | 18901-18950 | 18951-19000 | 19001-19050 | 19051-19100 | 19101-19150 | 19151-19200 | 19201-19250 | 19251-19300 | 19301-19350 | 19351-19400 | 19401-19450 | 19451-19500 | 19501-19550 | 19551-19600 | 19601-19650 | 19651-19700 | 19701-19750 | 19751-19800 | 19801-19850 | 19851-19900 | 19901-19950 | 19951-20000 | 20001-20050 | 20051-20100 | 20101-20150 | 20151-20200 | 20201-20250 | 20251-20300 | 20301-20350 | 20351-20400 | 20401-20450 | 20451-20500 | 20501-20550 | 20551-20600 | 20601-20650 | 20651-20700 | 20701-20750 | 20751-20800 | 20801-20850 | 20851-20900 | 20901-20950 | 20951-21000 | 21001-21050 | 21051-21100 | 21101-21150 | 21151-21200 | 21201-21250 | 21251-21300 | 21301-21350 | 21351-21400 | 21401-21450 | 21451-21500 | 21501-21550 | 21551-21600 | 21601-21650 | 21651-21700 | 21701-21750 | 21751-21800 | 21801-21850 | 21851-21900 | 21901-21950 | 21951-22000 | 22001-22050 | 22051-22100 | 22101-22150 | 22151-22200 | 22201-22250 | 22251-22300 | 22301-22350 | 22351-22400 | 22401-22450 | 22451-22500 | 22501-22550 | 22551-22600 | 22601-22650 | 22651-22700 | 22701-22750 | 22751-22800 | 22801-22850 | 22851-22900 | 22901-22950 | 22951-23000 | 23001-23050 | 23051-23100 | 23101-23150 | 23151-23200 | 23201-23250 | 23251-23300 | 23301-23350 | 23351-23400 | 23401-23450 | 23451-23500 | 23501-23550 | 23551-23600 | 23601-23650 | 23651-23700 | 23701-23750 | 23751-23800 | 23801-23850 | 23851-23900 | 23901-23950 | 23951-24000 | 24001-24050 | 24051-24100 | 24101-24150 | 24151-24200 | 24201-24250 | 24251-24300 | 24301-24350 | 24351-24400 | 24401-24450 | 24451-24500 | 24501-24550 | 24551-24600 | 24601-24650 | 24651-24700 | 24701-24750 | 24751-24800 | 24801-24850 | 24851-24900 | 24901-24950 | 24951-25000 | 25001-25050 | 25051-25100 | 25101-25150 | 25151-25200 | 25201-25250 | 25251-25300 | 25301-25350 | 25351-25400 | 25401-25450 | 25451-25500 | 25501-25550 | 25551-25600 | 25601-25650 | 25651-25700 | 25701-25750 | 25751-25800 | 25801-25850 | 25851-25900 | 25901-25950 | 25951-26000 | 26001-26050 | 26051-26100 | 26101-26150 | 26151-26200 | 26201-26250 | 26251-26300 | 26301-26350 | 26351-26400 | 26401-26450 | 26451-26500 | 26501-26550 | 26551-26600 | 26601-26650 | 26651-26700 | 26701-26750 | 26751-26800 | 26801-26850 | 26851-26900 | 26901-26950 | 26951-27000 | 27001-27050 | 27051-27100 | 27101-27150 | 27151-27200 | 27201-27250 | 27251-27300 | 27301-27350 | 27351-27400 | 27401-27450 | 27451-27500 | 27501-27550 | 27551-27600 | 27601-27650 | 27651-27700 | 27701-27750 | 27751-27800 | 27801-27850 | 27851-27900 | 27901-27950 | 27951-28000 | 28001-28050 | 28051-28100 | 28101-28150 | 28151-28200 | 28201-28250 | 28251-28300 | 28301-28350 | 28351-28400 | 28401-28450 | 28451-28500 | 28501-28550 | 28551-28600 | 28601-28650 | 28651-28700 | 28701-28750 | 28751-28800 | 28801-28850 | 28851-28900 | 28901-28950 | 28951-29000 | 29001-29050 | 29051-29100 | 29101-29150 | 29151-29200 | 29201-29250 | 29251-29300 | 29301-29350 | 29351-29400 | 29401-29450 | 29451-29500 | 29501-29550 | 29551-29600 | 29601-29650 | 29651-29700 | 29701-29750 | 29751-29800 | 29801-29850 | 29851-29900 | 29901-29950 | 29951-30000 | 30001-30050 | 30051-30100 | 30101-30150 | 30151-30200 | 30201-30250 | 30251-30300 | 30301-30350 | 30351-30400 | 30401-30450 | 30451-30500 | 30501-30550 | 30551-30600 | 30601-30650 | 30651-30700 | 30701-30750 | 30751-30800 | 30801-30850 | 30851-30900 | 30901-30950 | 30951-31000 | 31001-31050 | 31051-31100 | 31101-31150 | 31151-31200 | 31201-31250 | 31251-31300 | 31301-31350 | 31351-31400 | 31401-31450 | 31451-31500 | 31501-31550 | 31551-31600 | 31601-31650 | 31651-31700 | 31701-31750 | 31751-31800 | 31801-31850 | 31851-31900 | 31901-31950 | 31951-32000 | 32001-32050 | 32051-32100 | 32101-32150 | 32151-32200 | 32201-32250 | 32251-32300 | 32301-32350 | 32351-32400 | 32401-32450 | 32451-32500 | 32501-32550 | 32551-32600 | 32601-32650 | 32651-32700 | 32701-32750 | 32751-32800 | 32801-32850 | 32851-32900 | 32901-32950 | 32951-33000 | 33001-33050 | 33051-33100 | 33101-33150 | 33151-33200 | 33201-33250 | 33251-33300 | 33301-33350 | 33351-33400 | 33401-33450 | 33451-33500 | 33501-33550 | 33551-33600 | 33601-33650 | 33651-33700 | 33701-33750 | 33751-33800 | 33801-33850 | 33851-33900 | 33901-33950 | 33951-34000 | 34001-34050 | 34051-34100 | 34101-34150 | 34151-34200 | 34201-34250 | 34251-34300 | 34301-34350 | 34351-34400 | 34401-34450 | 34451-34500 | 34501-34550 | 34551-34600 | 34601-34650 | 34651-34700 | 34701-34750 | 34751-34800 | 34801-34850 | 34851-34900 | 34901-34950 | 34951-35000 | 35001-35050 | 35051-35100 | 35101-35150 | 35151-35200 | 35201-35250 | 35251-35300 | 35301-35350 | 35351-35400 | 35401-35450 | 35451-35500 | 35501-35550 | 35551-35600 | 35601-35650 | 35651-35700 | 35701-35750 | 35751-35800 | 35801-35850 | 35851-35900 | 35901-35950 | 35951-36000 | 36001-36050 | 36051-36100 | 36101-36150 | 36151-36200 | 36201-36250 | 36251-36300 | 36301-36350 | 36351-36400 | 36401-36450 | 36451-36500 | 36501-36550 | 36551-36600 | 36601-36650 | 36651-36700 | 36701-36750 | 36751-36800 | 36801-36850 | 36851-36900 | 36901-36950 | 36951-37000 | 37001-37050 | 37051-37100 | 37101-37150 | 37151-37200 | 37201-37250 | 37251-37300 | 37301-37350 | 37351-37400 | 37401-37450 | 37451-37500 | 37501-37550 | 37551-37600 | 37601-37650 | 37651-37700 | 37701-37750 | 37751-37800 | 37801-37850 | 37851-37900 | 37901-37950 | 37951-38000 | 38001-38050 | 38051-38100 | 38101-38150 | 38151-38200 | 38201-38250 | 38251-38300 | 38301-38350 | 38351-38400 | 38401-38450 | 38451-38500 | 38501-38550 | 38551-38600 | 38601-38650 | 38651-38700 | 38701-38750 | 38751-38800 | 38801-38850 | 38851-38900 | 38901-38950 | 38951-39000 | 39001-39050 | 39051-39100 | 39101-39150 | 39151-39200 | 39201-39250 | 39251-39300 | 39301-39350 | 39351-39400 | 39401-39450 | 39451-39500 | 39501-39550 | 39551-39600 | 39601-39650 | 39651-39700 | 39701-39750 | 39751-39800 | 39801-39850 | 39851-39900 | 39901-39950 | 39951-40000 | 40001-40050 | 40051-40100 | 40101-40150 | 40151-40200 | 40201-40250 | 40251-40300 | 40301-40350 | 40351-40400 | 40401-40450 | 40451-40500 | 40501-40550 | 40551-40600 | 40601-40650 | 40651-40700 | 40701-40750 | 40751-40800 | 40801-40850 | 40851-40900 | 40901-40950 | 40951-41000 | 41001-41050 | 41051-41100 | 41101-41150 | 41151-41200 | 41201-41250 | 41251-41300 | 41301-41350 | 41351-41400 | 41401-41450 | 41451-41500 | 41501-41550 | 41551-41600 | 41601-41650 | 41651-41700 | 41701-41750 | 41751-41800 | 41801-41850 | 41851-41900 | 41901-41950 | 41951-42000 | 42001-42050 | 42051-42100 | 42101-42150 | 42151-42200 | 42201-42250 | 42251-42300 | 42301-42350 | 42351-42400 | 42401-42450 | 42451-42500 | 42501-42550 | 42551-42600 | 42601-42650 | 42651-42700 | 42701-42750 | 42751-42800 | 42801-42850 | 42851-42900 | 42901-42950 | 42951-43000 | 43001-43050 | 43051-43100 | 43101-43150 | 43151-43200 | 43201-43250 | 43251-43300 | 43301-43350 | 43351-43400 |
курсовая скачать, темы курсовых работ, скачать рефераты,
реферати, скачати реферат, курсовая бесплатно,
© 2007-2009 vbs.com.ua | Создание сайта - vbs.com.ua