От партнеров

Реклама

Интересное
Загрузка...

Счетчики
    Желаете получить информацию о том, где можно найти и СКАЧАТЬ не отходя от своего компьютера бесплатные журналы, обзоры, научные и аналитические статьи, статистические данные, книги, учебники, официальные документы государственных органов? Тогда воспользуйтесь нашим новым сервисом "Полезная ссылка"!

    Как это работает? Очень просто! Вы получаете полезную ссылку, нажав на которую, скачиваете документ с первоисточника в электронном виде.


Раздел

Научные статьи и авторефераты диссертаций по медицине

Название

Клініко-морфологічна характеристика ураження нирок при інфекційних захворюваннях та нефропатіях бактеріальної і вірусної етіології (клініко- експериментальне дослідження)

Клініко-морфологічна характеристика ураження нирок при інфекційних захворюваннях та нефропатіях бактеріальної і вірусної етіології (клініко- експериментальне дослідження) : автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.06 / С.О. Павлюк; Держ. установа "Ін-т урології АМН України". — К., 2009. — 16 с. — укp.
Описание          Вивчено патогенетичні механізми ураження нирок у разі захворювань бактеріальної та вірусної етіології. Увагу приділено адгезії та колонізації мікроорганізмів до епітелію сечовивідних шляхів з метою створення методів діагностування, лікування та профілактики запальних та інфекційних захворювань. За результатами проведених еспериментальних досліджень показано, що зміна проникності слизової сечового міхура та порушення покривного її захисного шару слизу призводить до розвитку максимально виражених патологічних змін за присутності уропатогенної флори. Виділення мікрофлори, введеної в сечовий міхур з тканини нирок і печінки, у тварин зумовлено наявністю рефлюксу сечі та наступної транслокацією мікрофлори. Потрапляючи в сечові шляхи, умовно патогенна мікрофлора призводить до їх колонізації та розвитку спочатку циститу, а потім - пієлонефриту. Введення в сечові шляхи аерококів не спричиняє запального процесу. Результати посівів свідчать про тривале перебування аерококів у сечових шляхах експериментальних тварин, що свідчить про наявність їх колонізації. З урахуванням даних про здатність ерококів до колонізації слизових і ранових поверхонь за можливого витиснення та придушення патогенної флори розроблено метод лікування та профілактики сечової інфекції з використанням введення аерококів у сечові шляхи. У разі введення аерококів у сечовий міхур (по катетеру, епіцистостомічному дренажу) є можливим нівелювання патогенної мікрофлори з їх наступною колонізацією слизової. Відзначено, що застосування даного підходу дозволяє переривати ланку патогенезу висхідного пієлонефриту. Застосування введення аерококів у порожнинну систему нирок з метою лікування пієлонефриту по нефростомічному дренажу, сечовивідному катетеру. Транслокація аерококів не призводить до патологічних змін. Зазначено, що інстиляція в сечовий міхур суспензії аеjркоків призводить до пролонгованої колонізації слизової сечового міхура, що супроводжується незначно вираженою запальною реакцією. На основі адгезивного механізму в експерименті на щурах розроблено ефективний метод профілактики сечової інфекції з використанням А-бактерину.
Добавлено 2010-05-07 00:08:25

Также Вы можете заказать реферат или курсовую работу на тему «Клініко-морфологічна характеристика ураження нирок при інфекційних захворюваннях та нефропатіях бактеріальної і вірусної етіології (клініко- експериментальне дослідження)» на сайте http://infoworks.com.ua

Заказать новый реферат на тему «Клініко-морфологічна характеристика ураження нирок при інфекційних захворюваннях та нефропатіях бактеріальної і вірусної етіології (клініко- експериментальне дослідження)»

Смотревшие данный материал также интересовались рефератами и курсовыми работами:

  • Принципи побудови комплексного клініко психологічного дослідження в клініці з урахуванням віку та культуральних особливостей пацієнта

       Подробнее о работе «Принципи побудови комплексного клініко психологічного дослідження в клініці з урахуванням віку та культуральних особливостей пацієнта»
  • Лікувальна фізкультура при серцевих захворюваннях

       Подробнее о работе «Лікувальна фізкультура при серцевих захворюваннях»
  • Фізична реабілітація при захворюваннях суглобів

       Подробнее о работе «Фізична реабілітація при захворюваннях суглобів»
  • Лікувальна фізкультура при серцевих захворюваннях. Опис конкретних вправ

       Подробнее о работе «Лікувальна фізкультура при серцевих захворюваннях. Опис конкретних вправ»
  • Депресії та роль психотерапевта у вирішенні цієї проблеми

       Подробнее о работе «Депресії та роль психотерапевта у вирішенні цієї проблеми»
  • Клініко-фізіологічне обгрунтування застосування засобів фізичної реабілітації

       Подробнее о работе «Клініко-фізіологічне обгрунтування застосування засобів фізичної реабілітації»
  • Клініко-фізіологічне обгрунтування застосування засобів фізичної реабілітації

       Подробнее о работе «Клініко-фізіологічне обгрунтування застосування засобів фізичної реабілітації»
  • ЛІКУВАЛЬНА ФІЗКУЛЬТУРА ПРИ ЗАХВОРЮВАННЯХ НИРОК І СЕЧОВИВІДНИХ ШЛЯХІВ

       Подробнее о работе «ЛІКУВАЛЬНА ФІЗКУЛЬТУРА ПРИ ЗАХВОРЮВАННЯХ НИРОК І СЕЧОВИВІДНИХ ШЛЯХІВ»
  • Порівняльна характеристика клініко-педагогічної і психо-педагогічної класифікації мовленнєвих розладів

       Подробнее о работе «Порівняльна характеристика клініко-педагогічної і психо-педагогічної класифікації мовленнєвих розладів»
  • Вплив показників об’єму та інтенсивності тренувальних навантажень на показники серцево-судинної системи

       Подробнее о работе «Вплив показників об’єму та інтенсивності тренувальних навантажень на показники серцево-судинної системи»
© 2007-2011 vbs.com.ua